Τρίτη 12 Μαΐου 2020


Αρνητικά τα σχόλια για το λιμενικό έργο της Αλυκής




Αρνητικά σχόλια ακούγονται τελευταία για το λιμενικό έργο της Αλυκής. Δύο από αυτά έφτασαν και σε μας. Το πρώτο αναφέρεται στην έλλειψη προστασίας των αλιευτικών και των άλλων σκαφών από το βοριά που είναι ο σχεδόν μόνιμος άνεμος το καλοκαιριού, το δεύτερο στην εξαφάνιση της αμμουδιάς από την περιοχή που εικονίζεται στις φωτογραφίες.

Επειδή οι επεμβάσεις στο θαλάσσιο χώρο δεν είναι πάντοτε επιτυχείς, γιατί οι κατασκευαστικές και ακτομηχανικές μελέτες προφανώς δεν μπορούν να προβλέψουν επακριβώς τη συμπεριφορά των θαλασσίων ρευμάτων και τον κυματισμό,  συχνά παρουσιάζονται προβλήματα που η επίλυσή τους ανεβάζει το κόστος των λιμενικών έργων.

Στην Πάρο το είδαμε σε δύο περιπτώσεις: Και στο Μώλο των Μαρμάρων με τη μετατόπιση της αμμουδιάς αλλά και στη μαρίνα της Νάουσας με το αντιμάμαλο που δημιουργεί ο κυματισμός στη λεκάνη, δημιουργώντας προβλήματα στα ελλιμενισμένα σκάφη.

Το πρόβλημα πρέπει να απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο , ώστε να ακουστούν οι απόψεις του Λιμενικού Ταμείου και των μελετητών και να ληφθούν αποφάσεις περί του πρακτέου.

Τα λιμενικά έργα κοστίζουν και όταν γίνονται λάθη στις μελέτες, οι κατασκευές μπορεί να επιλύουν κάποια από τα αρχικά προβλήματα, αλλά δημιουργούν συχνά και νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου