Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Δήμο Πάρου προς τη Δημοτική Αρχή:"...δεν τρομάζουμε από φασιστικές μεθοδεύσεις/συμπαραστεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στην κοινωνία των πολιτών".

 "Απάντηση του Δ.Σ. μας στα αίσχη που ακούστηκαν 

στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας".



Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, ο σύλλογός μας αναγκάζεται να ασχοληθεί με τις απαράδεκτες συμπεριφορές της δημοτικής αρχής, οι οποίες πάντα εκδηλώνονται, όταν δεν έχει απαντήσεις και μάλιστα ερήμην μας. Και το πιο απαράδεκτο απ’ όλα είναι ότι όλα αυτά τα ακατανόητα και συκοφαντικά λόγια που κατά καιρούς ξεστομίζουν βασικοί διοικητικοί εκπρόσωποί της λέγονται στα Δημοτικά Συμβούλια μπροστά σε κάμερες και μικρόφωνα.

Ακούσαμε, λοιπόν, στο Συμβούλιο της Δευτέρας δύο αντιδημάρχους τους κ.κ. Παναγιώτη Κεμπάμπη και Ηλία Κουντρομιχάλη να κάνουν λόγο για ρουφιάνους εργαζόμενους που ελέγχονται από τον Ροκονίδα. Μάλιστα κατηγόρησαν τους εργαζόμενους ότι, εξαιτίας αυτής της «σχέσης» τους με την αντιπολίτευση, κωλυσιεργούν επίτηδες διάφορες εργασίες με αποτέλεσμα διάφορα έργα να πηγαίνουν πίσω. Την ίδια άποψη έχουν ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου;

Πραγματικά, μείναμε άφωνοι. Και στο παρελθόν το ΔΣ μας έχει γίνει στόχος της «αρχής» γιατί άσκησε το δικαίωμα του ελέγχου που απορρέει από τη νομοθεσία. Όταν στο πλαίσιο αυτού του ελέγχου διαπιστώσαμε την τοποθέτηση εργαζομένων σε θέσεις με αλλότρια καθήκοντα γίναμε το κόκκινο πανί για τη διοίκηση η οποία και πάλι μας κατηγόρησε για παρεμπόδιση του έργου της. Χθες οι άνθρωποι ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Κατηγόρησαν ολόκληρη Υπηρεσία και συλλήβδην τους εργαζόμενους.

Αλλά τι μπορεί να πει κανείς για μια δημοτική αρχή η οποία αδυνατεί να καταλάβει ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι ένα πολιτικό Συλλογικό Όργανο στο οποίο γίνονται πολιτικές ερωτήσεις και δίνονται πολιτικές απαντήσεις. Όταν, λοιπόν, ένας αδαής πολιτικός άρχοντας, ο οποίος «τυχαίνει» να είναι αντιδήμαρχος, μιλά με τη λογική της «πρέφας», είναι λογικό, στο πλαίσιο της αηδίας που ξερνάει, να μπερδεύει τις υπηρεσιακές ευθύνες που μπορεί να έχει κάποιος εργαζόμενος με τις πολιτικές ευθύνες που έχει ο ίδιος και λούζεται ο πολίτης. Και, βέβαια, ένα τέτοιο κατασκεύασμα, όταν στριμώχνεται στην πολιτική γωνία της ιστορίας, δεν αντιλαμβάνεται ούτε την αντίφαση που εκφράζει ο οχετός του. Δηλαδή το αυτονόητο ότι είναι πολιτικός προϊστάμενος των υπηρεσιών που κατηγορεί.

Εμείς δηλώνουμε ως ΔΣ του ΣΕΟΤΑΠΑ ότι δεν τρομάζουμε από τέτοιες φασιστικές μεθοδεύσεις. Θα εξακολουθήσουμε να λέμε τις αλήθειες μας, να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των συναδέλφων μας, να συμπαραστεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στην κοινωνία των πολιτών και να υπηρετούμε το δίκαιο όπως αυτό πηγάζει από τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά μας.

Από το ΔΣ του ΣΕΟΤΑΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου