Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΒΕΛΕΝΤΖΕΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ



Καιρός είναι να αλλάξει στάση ο Δήμος και να προσεγγίσει διαφορετικά το Βελέντζειο.

Οι όποιες διαφορές που έχουν σχέση με το υγειονομικό αεροπλάνο, ας γεφυρωθούν και ας γίνει μια τελευταία προσπάθεια που να δίνει λύση στο πρόβλημα της ακινησίας του.

Άλλωστε τώρα που ο κορονοϊός έφερε τα πάνω κάτω πρέπει να βρίσκονται ταχύτατα λύσεις και μια νέα προσπάθεια ενεργοποίησής του αξίζει τον κόπο να γίνει.

Τα κανάλια του Δήμου με την Περιφέρεια και την Κυβέρνηση είναι ανοιχτά λόγω κόμματος  και επομένως οι προσβάσεις του Δήμου είναι πολλές και ποικίλες.

Ο λόγος  όμως που  αναφερόμαστε στις σχέσεις Δήμου και Βελεντζείου  δεν έχει σχέση με το υγειονομικό αεροπλάνο, αλλά με την οικονομική κρίση που θα μας επηρεάσει όλους και στο νησί μας , εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Το φετινό καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό και ίσως αντιμετωπίσουμε απρόβλεπτες καταστάσεις.

Το χτύπημα που υπέστη ο τουρισμός είναι μεγάλο και το απευκταίο ενδεχόμενο ανθρωπιστικής κρίσης και στο νησί μας δεν θα πρέπει να αποκλειστεί.

Όλοι οι φορείς του νησιού μας και κυρίως ο Δήμος, θα πρέπει να προβληματίζονται και προς μια τέτοια κατεύθυνση και να αρχίσουν να προετοιμάζονται και να συνομιλούν περί του πρακτέου.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Πάρου από συστάσεως του Βελεντζείου Ιδρύματος και αργότερα ο εκάστοτε δήμαρχος αποτελούσε το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στο Ίδρυμα κι την τοπική αυτοδιοίκηση της Πάρου. 

Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η δημαρχία Μάρκου Κωβαίου.  Δεν μπορεί να συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος με μόνιμο απόντα τον αντιπρόεδρό του Δήμαρχο Πάρου.

Πέραν όλων των άλλων αποτελεί και προσβολή στη μνήμη του  μεγάλου ευεργέτη της Πάρου που διέθεσε το σύνολο της περιουσίας του προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας.

Οι έκτακτες καταστάσεις που βιώνουμε, υποχρεώνουν όλους μας σε διάλογο που οδηγεί σε συγκλίσεις, γιατί αυτό που έρχεται μπορεί να είναι πολύ μεγάλο  και ίσως  χρειαστεί να βάλουμε πλάτη όλοι.

Πρωτίστως  Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου οφείλουν να εκπέμπουν μηνύματα  ενότητας  και όχι διχασμού προς κάθε κατεύθυνση.  Και προς το διοικητικό Συμβούλιο του Βελεντζείου, που συγκροτείται από εθελοντές συμπατριώτες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου