Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ




Σαν τον κλέφτη στο σκοτάδι εκμεταλλευόμενη την πανδημία η κυβέρνηση της ΝΔ ψήφισε πρόσφατα το νόμο – έκτρωμα για το περιβάλλον, ανοίγοντας νέους δρόμους κερδοφορίας για το μεγάλο κεφάλαιο.
Ειδικότερα για τα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά πάρκα δίνουν «ρέστα»με τις προκλητικές επιδοτήσεις που πληρώνουν τα λαϊκά στρώματα, με τις διευκολύνσεις για τις αδειοδοτήσεις και τις εγκαταστάσεις τους, ξεπερνώντας ακόμα και τα όποια εμπόδια του παρελθόντος.
Συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ και υλοποιώντας κατά γράμμα την ενεργειακή πολιτική της ΕΕπου βάζει στο επίκεντρο την κερδοφορία των ενεργειακών επιχειρηματικών ομίλων, αδιαφορώντας για το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον, θέλουν να γεμίσουν τις βουνοκορφές και τα νησιά της χώρας ανεμογεννήτριες.
Οι τοπικές κοινωνίες ορθώνουν ανάστημα. Άγραφα, Εύβοια, Μακεδονία, Μονεμβασιά, Κυκλάδες παίρνουν θέση αγώνα και παλεύουν να σώσουν από τη καταστροφή το φυσικό περιβάλλον του τόπου τους, τη πολιτιστική τους κληρονομιά, τη υγεία και την ίδια τη ζωή των ανθρώπων. 

Οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί και τα επιχειρηματικά συμφέροντα, αποτέλεσμα της πολιτικής της απελευθέρωσης της ενέργειας  ήταν και είναι απέναντι από τις λαϊκές ανάγκες, τη προστασία του περιβάλλοντος και τη δημόσια υγεία.
-  Η χώρα έχει ανάγκη από μια άλλη ενεργειακή πολιτική, από ένα ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο φορέα ενέργειας για την  παραγωγή, τη μεταφορά, την διανομή και την εμπορία της ηλεκτρικής ενέργειας που θα αποτελούν κοινωνική ιδιοκτησία προς όφελος του λαού μας και όχι των μονοπωλιακών ομίλων.
-  Είμαστε απέναντι στη πολιτική που ξεπουλά και δεν αξιοποιεί όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές ενέργειας, στην πολιτική της απελευθέρωσης της ενέργειας που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της τιμής του ρεύματος.
-  Απαιτούμε φτηνή, επαρκή και ασφαλή ενέργεια για τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων και των μικρών επιχειρήσεων.

Χτες στην Τήνο και την Άνδρο, αύριο θα έρθει η δική μας η σειρά.

- Εμπρός να οργανώσουμε τον αγώνα μας ώστε να αποτρέψουμε στην πράξη κάθε προσπάθεια μεταφοράς και εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο νησί, να απαιτήσουμε την ακύρωση των σχετικών υπουργικών αποφάσεων.
-  Εμπρός να σώσουμε τον τόπο μας από την καταστροφή.
-  Όλοι στη συγκέντρωση στη παραλία της Παροικιάς κάτω από το Κάστρο, Κυριακή  31 Μάη στις 11π.μ.
Πάρος 26-5-20

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου