Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Μαργαρίτα Αργουδέλη: 
Να στηριχτεί η πρόεδρος.


Του Χρίστου Γεωργούση

Στον "Αρχίλοχο" δεν καταφέραμε να συνεννοηθούμε εγκαίρως και να δούμε τι συμβαίνει με την Κοινότητα Πάρου (Παροικιάς), τη σχέση της με το Δήμο και την πρόεδρο της Κοινότητας Μαργαρίτα Αργουδέλη. Η άποψη που εξέφρασα ήταν να υπογράψουμε το έγγραφο στήριξης, παραβλέποντας την τελεσιγραφική του διάσταση (αυτό υποστηρίχτηκε από την πλειοψηφία των μελών) και μετά να θέσουμε τα θέματα που είχαμε, αφού υπήρχε τόση βιασύνη.

Ο πρόεδρος βρέθηκε μπροστά σε προβληματισμούς καθώς επιθυμεί και αυτός και εμείς όλοι συνεργασία τόσο με την Κοινότητα, όσο και με το Σύλλογο του Παραδοσιακού Οικισμού, αλλά βεβαίως και με το Δήμο.

Υπάρχουν και καλύτεροι τρόποι να τίθενται τα ζητήματα και να μη μας φέρνουν σε ασυμφωνίες την ώρα που στα πολλά και σπουδαία συμφωνούμε. Ποιο είναι το πρόβλημα; Το πρόβλημα είναι ότι το έγγραφο δεν είχε κάτι το επιλήψιμο. Βεβαίως οι προτάσεις της Κοινότητας πρέπει να προσέχονται από το Δήμο, βεβαίως πρέπει κάποιες απ' αυτές να προχωρούν και να υλοποιούνται. Μικρόψυχο είναι να ξεχνιούνται, να μην συζητούνται καν, να απορρίπτονται.

Δεν θέλω να πιστέψω ότι αιτία είναι που την πλειοψηφία σ' αυτό και μόνο το Κοινοτικό Συμβούλιο την έχουν οι "άλλοι" του ψηφοδελτίου του Ροκονίδα που μειοψήφισε. Είμαστε στο "εμείς" είπε ο Μακρυγιάννης, πλειοψηφία και μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου πρέπει να το εννοήσουν και να προχωρήσουν σε αναβάθμιση της συνεργασίας και της ποιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου. Χωρίς βρισιές, μειωτικούς χαρακτηρισμούς, φωνές και κατάρες.

Είναι και άλλο θέμα σημαντικό. Αυτά που μου τηλεφώνησαν δύο άνθρωποι δεν τα πιστεύω. Η πρόεδρος υφίσταται επιθέσεις, απαξιώνεται, δεν βοηθείται στο έργο της. Υφίσταται και "σεξιστικές επιθέσεις" με διαβεβαίωσε φίλος ακριβός,

Είναι αλήθεια αυτό, φίλοι του Δημοτικού Συμβουλίου και κύριε δήμαρχε, έτσι θα τονώσουμε το ενδιαφέρον νέων ανθρώπων να ασχοληθούν με το Δήμο και να δώσουν χρόνο και πνοή από το πνεύμα τους στα δημόσια πράγματα;

Θα έπρεπε να έχει διπλή υποστήριξη, πρώτον γιατί είναι γυναίκα, και δεύτερον γιατί είναι νέος άνθρωπος που αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά. Δεν έχω έρθει ακόμα σε επαφή μαζί της, ούτε με τους κοντινούς της. Μόνο το έγγραφο μου διαβάστηκε στο οποίο δεν είχα καμιά αντίρρηση να υπογραφεί. Με τον ίδιο τρόπο θα υποστήριζα και άλλον ή άλλην σύμβουλο, αν μάθαινα ότι υφίσταται διαρκή πόλεμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου