Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Επιχειρηματίες του τουρισμού: 
Ανησυχούν και οργανώνονται και στην Πάρο.


Σε προηγούμενη ανάρτησή μας στις 7 Μαΐου είχαμε κάνει αναφορά στην δράση ομάδας επαγγελματιών του νησιού, οι όποιοι ανησυχώντας για τις εξελίξεις στον κλάδο του Τουρισμού, που αναμένεται να πληγεί σοβαρά λόγω της Πανδημίας την ερχόμενη τουριστική περίοδο, αλλά και γενικότερα την επόμενη μέρα ξαναοργανώθηκαν και μέσα από συνεχείς τηλεδιασκέψεις αναζητούν τρόπους για να αντιμετωπίσουν την νέα πραγματικότητα.

Η ομάδα αυτή,  σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, αποτελείται από σοβαρούς επαγγελματίες του Τουρισμού, γνώστες του αντικειμένου, που δείχνουν να έχουν πάρει πολύ σοβαρά την υπόθεση αυτή.

 Έχοντας ίσως διαπιστώσει την έλλειψη στρατηγικής και την γενικότερη  απραξία της δημοτικής αρχής στα θέματα που απασχολούν τον κλάδο,  έχουν φροντίσει να πλαισιωθούν από τεχνοκράτες και  ειδικούς  συμβούλους και δείχνει να είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δράσεις με σκοπό  την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και την σωστή προβολή του.

Σήμερα αναρτήθηκε από μέλη της ομάδας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το παρακάτω  κάλεσμα προς όλες τις κατευθύνσεις για συνέργειες με στόχο την αύξηση της προστιθεμένης αξίας των παροχών των επιχειρήσεων του νησιού.
 Ελπίζουμε η Δημοτική αρχή, η Περιφέρεια, οι φορείς και όλοι οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται άμεσα ή έμμεσα στον Τουρισμό  να αγκαλιάσουν την προσπάθεια αυτή και να βοηθήσουν με κάθε τρόπο.


Ακολουθεί η ανάρτηση - κάλεσμα:

"Ήρθε η ώρα να περάσουμε σε ένα νέο επιχειρείν στο νησί της Πάρου, αυτό των συνεργασιών.

Στόχος μας είναι, να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό μπουκέτο επιχειρήσεων, οι όποιες θα συνεργαστούν & στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, με τη μορφή έξτρα παροχών τόσο στο προϊόν όσο και στην υπηρεσία που προσφέρει ο καθένας μας, θα προσδώσει προστιθέμενη αξία σε εμάς τους ίδιους αλλά και στο νησί μας.


Για παράδειγμα, στα καταστήματα εστίασης που θα συμμετέχουν, το πρώτο ποτήρι Παριανού κρασιού μπορεί να προσφέρεται δωρεάν κ.ο.κ., για καφέ, take away κλπ καταστήματα μετά την 4η παραγγελία ένα σπέσιαλ πιάτο, γλυκό κ.ο.κ.


Για παράδειγμα στα καταλύματα για κρατήσεις από 5-6 ημέρες, παροχή πρωινού, ή παροχή ενός γεύματος αξίας 50 ευρώ, ή η παροχή ενός κοκτέιλ στη πισίνα, ή μιας εκδρομής, ή μιας επίσκεψης σε ένα μουσείο, ή μιας επίδειξης γαστρονομίας κ.ο.κ.


Για παράδειγμα, για εκδρομές θαλάσσιες, δραστηριότητες ιππασίας, yoga κ.τ.λ. στα 3 άτομα το 4ο δωρεάν, ή αντί για 45' στη 1 ώρα, ό,τι σκεφτεί ο καθένας και μπορεί στα μέτρα του.

Για κάθε επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο νησί , πρέπει να σταθεί και να σκεφτεί, “τι παραπάνω μπορώ ΕΓΩ να προσφέρω σε αυτόν που αυτή τη χρονιά έχει επιλέξει να έρθει στο νησί μας -όχι σε μορφή έκπτωσης- αλλά στο τι παραπάνω μπορώ ΕΓΩ να προσφέρω που θα δώσει μεγαλύτερη ικανοποίηση στον επισκέπτη μας και θα μας δώσει συγκριτικό πλεονέκτημα στην επιλογή του.


Παρακαλώ επικοινωνήστε άμεσα τις προτάσεις σας στο myparos20@gmail.com μέχρι την Τετάρτη 20/5.

Η ομάδα δράσης, άμεσα θα στήσει καμπάνια ενημέρωσης.


Ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί μια πολυποίκιλη επιχειρηματική συμμαχία ενώνοντας τις δυνάμεις μας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου