Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Εθνικό Σύστημα Υγείας

Εθνικό Σύστημα Υγείας

Ποιος είναι ο μέγιστος κοινός διαιρέτης, το ελάχιστο κοινό πολλαπλάσιο ο κοινός παρονομαστής της κρίσης αυτής της πρωτόγνωρης με την πανδημία και τον ιό του θανάτου;
Είναι πρώτον ότι οι άρχοντες του κόσμου πιάστηκαν απροετοίμαστοι και η τύχη έδωσε αυτόν τον συμβολισμό, να ασθενήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Αγγλίας και ο Τραμπ να φτάσει εκεί κοντά.
Δεύτερον είναι ότι πολλά συστήματα υγείας πιάστηκαν στη φάκα, ανέτοιμα.
Βγαίνει λοιπόν το συμπέρασμα ότι μπορεί η οικονομία να έγινε αρχηγός και να έδωσε νόμους και να προκάλεσε τερατουργήματα με τις απίστευτες διακρίσεις, αλλά αφέθηκε η Υγεία στην τύχη της.
Βγάλε λεφτά, αλλά από τη μια στιγμή στην άλλη μπορεί να πεθάνεις!
Πάμε στη χώρα μας. Διαπιστώνονται κρίσεις και συμπεράσματα και δεν θέλω να υπεισέλθω σ’ αυτά αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες κυβέρνησης και αντιπολίτευσης να μην φτάσουμε και ξεπεράσουμε την Ιταλία. Είναι ώρα στην Ελλάδα το Εθνικό Σύστημα Υγείας να ξανακοιταχθεί από την αρχή και να θωρακιστεί γιατί καταλήξαμε σε άπασα την χώρα στη Ιδιωτική Ιατρική. Κάναμε εμπόριο και την Υγεία!
Πάμε στο τόπο μας. Το Κέντρο Υγείας πέρασε πολλά δεινά μετά την ίδρυσή του και πριν χρόνια ακόμα και επί αριστεράς χρειάζονταν τερατώδεις προσπάθειες καθημερινές για την στελέχωσή του και την καλή λειτουργία του. Οι γιατροί και το προσωπικό τα δίνουν όλα για να βρίσκουν κάποια υποφερτή περίθαλψη οι πολίτες, αλλά δεν αρκούν αυτά και σήμερα οι ανησυχίες με την πανδημία είναι μεγάλες. Ο Σύλλογος των Φίλων του Κέντρου Υγείας κάνει ό, τι μπορεί στις δύσκολες αυτές ώρες αλλά και αυτό πάλι δεν αρκεί. Από το Κέντρο Υγείας λείπει ένα μηχάνημα παραγωγής οξυγόνου που κοστίζει περίπου 25.000 ευρώ και οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς δεν έχουν λεπτά! Οι Φίλοι του Κέντρου Υγείας της Τήνου το αγόρασαν το 2018 και απάλλαξαν το Κ.Υ. από τη μεταφορά των φιαλών οξυγόνου στην Αθήνα για γέμισμα.

Ανάγκη λοιπόν να ενισχυθεί οικονομικά ο Σύλλογος προκειμένου να παρέμβει και να αγοραστεί το μηχάνημα πριν φτάσουμε στην μεγάλη ανάγκη και δεν μπορέσουμε να ανταποκριθούμε.
Χρίστος Γεωργούσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου