Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Οι Λεύκες ενωμένες διεκδικούν το αυτονόητο: Καθαριότητα.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Συλλογικοί φορείς των Λευκών αναγνωρίζοντας τα οξυμένα προβλήματα του χωριού και δρώντας συλλογικά, συνέταξαν επιστολή – παρέμβαση προς την Δημοτική Αρχή ζητώντας την άμεση επίλυση των ζητημάτων που χρονίζουν.

Η επιστολή εστιάζει στα θέματα καθαριότητας και αναδεικνύει την παρατεταμένη εικόνα πλήρους εγκατάλειψης τόσο σε κεντρικά σημεία όσο και εντός του οικισμού και τις συνέπειες τόσο στην ζωή των πολιτών όσο και την εικόνα της Πάρου προς τους επισκέπτες μας.

Σε συνέχεια της επιστολής πραγματοποιήθηκε σχετική συνάντηση με την Δημοτική Αρχή και όπως πληροφορηθήκαμε (προφορικά) θα υπάρξει κάποια αποδεκτή και μόνιμη λύση στο ζήτημα της καθαριότητας του χωριού στις αμέσως επόμενες ημέρες.

Διαβεβαιώνουμε τους Λευκιανούς συμπολίτες μας ότι θα παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη του ζητήματος και δεν θα διστάσουμε να παρέμβουμε εκ νέου εφόσον απαιτηθεί.

Οι Λευκιανοί δικαιούνται μια μόνιμη αποτελεσματική λύση και ανταπόδοση των δημοτικών τελών που καταβάλουν.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ ΠΑΡΟΥ

Λεύκες Πάρος Τρίτη 21/4/2020

Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε Χριστός Ανέστη & Χρόνια πολλά.

Με το παρόν θέλουμε να αναδείξουμε το πρόβλημα καθαριότητας των Λευκών που δυστυχώς παραμένει άλυτο επί μακρόν και δυσφημεί τον τόπο μας. Κατά την διάρκεια της υπηρεσίας του Δημοτικού Υπαλλήλου Καθαριότητας κ. Παντελαίου Μανώλη η φροντίδα της καθαριότητας του χωριού μας ήταν διαρκής και υποδειγματική.


Από την στιγμή όμως που συνταξιοδοτήθηκε πριν ενάμιση χρόνο μόνο περιστασιακά ορίζεται συμβασιούχος υπάλληλος καθαριότητας. Έτσι κατά την διάρκεια των περιόδων που δεν υπάρχει υπάλληλος το χωριό δίνει μια εικόνα πλήρους εγκατάλειψης χωρίς ένα στοιχειώδες επίπεδο καθαριότητας.

Όπως αντιλαμβάνεστε οι περιστασιακές συμβάσεις δεν αποτελούν ικανοποιητική λύση για ένα εκτεταμένο χωριό που εκτός από τα κεντρικά σημεία (Ράμνος, Πλατεία Ηρώων κτλ.) υπάρχει σημαντική ανάγκη για φροντίδα και σε πιο απομακρυσμένα σημεία και γειτονιές.

Με εθελοντική προσπάθεια από κατοίκους, μέλη των συλλόγων του χωριού και τον Πρόεδρο της κοινότητας προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε την εικόνα στον κεντρικό δρόμο αλλά και μέσα στον παραδοσιακό οικισμό χωρίς όμως αυτό να αποτελεί μια ουσιαστική και αποδεκτή λύση.

Τώρα το Πάσχα η κατάσταση επιδεινώθηκε δραματικά καθώς δεν επιτράπηκε (λόγω των μέτρων πρόληψης του Κορωνοϊού) στους κατοίκους του χωριού να επισκεφτούν την Πάρο. Την δραματική κατάσταση κατάφεραν να εξωραΐσουν εν μέρει οι εθελοντές του χωριού. Τους καλοκαιρινούς μήνες η κατάσταση θα χειροτερεύσει ακόμη περισσότερο και ένας συμβασιούχος υπάλληλος καθαριότητας σε καμία περίπτωση δεν θα επαρκέσει. Τα σκουπίδια, οι ακαθαρσίες, τα χορταριασμένα σημεία θα πλήξουν ανεπανόρθωτα την εικόνα της Πάρου προς τους επισκέπτες της.

Έτσι λοιπόν ζητάμε μια μόνιμη και αποτελεσματική λύση. Ζητάμε να μας ενημερώσετε έγκυρα και υπεύθυνα:

Α. Γιατί έως σήμερα δεν έχει οριστεί κάποιος ΜΟΝΙΜΟΣ υπάλληλος καθαριότητας;

Β. Πότε προβλέπεται να προσληφθεί ένας ΜΟΝΙΜΟΣ Δημοτικός υπάλληλος καθαριότητας με
γνώση του χωριού και των απαιτήσεων καθαριότητας που έχει;

Γ. Να βεβαιώσετε ότι ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες θα υπάρχει, εκτός του μονίμου,
και συμβασιούχος υπάλληλος.

Η πολυπληθής κοινότητα των Λευκιανών δικαιούται μια αποτελεσματική λύση και
ανταπόδοση των δημοτικών τελών που καταβάλουν.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων καθώς αναμένουμε την ταχεία και γραπτή απάντηση στα
παραπάνω ερωτήματα.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση:

• Κοινότητα Λευκών

• Προοδευτικός Σύλλογος Λευκιανών Πάρου της Αθήνας

• ΜΕΕΑΣ ΥΡΙΑ Λευκών

• Σύλλογος Ανακαινίσεως Αγίας Τριάδας Λευκών

• Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Λευκών – Κώστου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου