Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Για το Κέντρο Υγείας



Γράφει ο Χρίστος Γεωργούσης

Είχε δίκιο λοιπόν ο πρώην δήμαρχος Κώστας Αργουζής και η Άννα Κορτιάνου-Κάγκανη όταν πριν μήνες επικέντρωσαν την προσοχή του μαζί με άλλους στην αναζωογόνηση του Συλλόγου των Φίλων του Κέντρου Υγείας. 

Έχει ιδιαίτερη σημασία ποιες προτεραιότητες βάζει κανείς, κι εδώ κρίνεται η σύμπασα πολιτική των σημερινών εξουσιών και η δική μας ελληνική πολιτική και η Παριανή η καταδική μας. 

Πολλά δεν μπήκαν στους λογαριασμούς μας, πολλά δεν τα μαντέψαμε σωστά, προτιμήσαμε τα πρόσκαιρα και όχι τα πιο στέρεα και ιδού που βρεθήκαμε σήμερα! Με τα λίγα αυτά θέλω να επαινέσω τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας, και όλο το προσωπικό για τον αγώνα που κάνουν όχι τώρα με την σημερινή κατάσταση, αλλά κάθε μέρα. 

Πολλοί που είναι ταγμένοι αλλού (στα ξεμαυλιστικά των ποσοτήτων που υποταχθήκαμε χωρίς φρένο) ίσως να μη μετρούν σωστά ίσως να μην καταλαβαίνουν και μόνο σε στιγμές κρίσης ξαφνιαζόμενοι αλλάζουν μέτρο και γνώμη. 

Ο έπαινος είναι και για τους Φίλους του Κέντρου Υγείας που δίνουν χρόνο και ζωή απ' τη ζωή τους να τρέξουν, να ενδιαφερθούν, να μπαλώσουν τρύπες, να προσφέρουν στο συνάνθρωπο. 

Είναι και άλλοι εθελοντές, όπως ο Σύλλογος των Αιμοδοτών και οι άλλοι της καθημερινής βοήθειας και της προσφοράς και της αυμπαράστασης. Άξιος ο μισθός τους!

 Το πρόσωπο της σημερινής Πάρου δεν έχει μόνο το ξετρέλαμα του τουρισμού και της ποσότητας, αλλά και αυτά τα ακριβά και πολύτιμα της φροντίδας για τους αυνανθρώπους. Κάτι ακόμα ζει απ' τον παλιό πολιτισμό της ανθρωπιάς! Ας τον κοιτάξουμε περισσότερο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου