Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Έφτασε στα όριά της



Η Πρόεδρος της Κοινότητας Πάρου προφανώς έφτασε στα όριά της, όπως συνηθίζεται να λέμε.
Οι καταγγελίες της για εγκατάλειψη της Παροικιάς από τη Δημοτική αρχή τεκμηριωμένες με αποφάσεις του Κοινοτικού Συμβουλίου ( οι περισσότερες μάλιστα ομόφωνες) δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης του λόγου της το αληθές.

Και όλες αφορούν προτάσεις βελτίωσης της απαράδεκτης εικόνας που εμφανίζει η Παροικιά.
Οκτώ μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της η Δημοτική Αρχή δεν προγραμμάτισε και δεν εκτέλεσε σχεδόν τίποτε από όσα πρότεινε το Κοινοτικό Συμβούλιο, του οποίου, ως γνωστόν, οι αποφάσεις προς το Δημοτικό Συμβούλιο έχουν γνωμοδοτικό χαρακτήρα.

Με τη διαμαρτυρία, την καταγγελία και το ξεμπρόστιασμα της Δημοτικής Αρχής από την  Πρόεδρο της Κοινότητας, οι μάσκες της υποκρισίας  για το ενδιαφέρον τάχα προς την Παροικιά  έπεσαν.
Και αυτό εκθέτει τον επιφορτισμένο με τα θέματα της Παροικιάς Αντιδήμαρχο, αλλά και τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας που προέρχονται από την Παροικιά και οι οποίοι τηρούν ένοχη σιωπή.

Έχοντας  όλοι τους εξασφαλίσει μισθό από τον δημοτικό κορβανά, δείχνουν να μην τους καίγεται καρφί για την πρωτεύουσα του νησιού μας, αδιαφορώντας  προκλητικά για το εκλογικό σώμα που τους τίμησε και τους ανέδειξε  στα δημοτικά αξιώματα που κατέχουν.

Το περασμένο καλοκαίρι  στελέχη της παράταξης Κωβαίου, ισχυρίζονταν ότι δεν είχαν προσωπικό. Τώρα τι έχουν να μας πουν; Ότι η απραξία τους οφείλεται στον κορονοϊό;

Μα η καθαριότητα της Παροικιάς  τώρα επιβάλλεται κυρίως για λόγους υγείας του πληθυσμού. Αυτό δεν ενδιαφέρει και δεν απασχολεί τουλάχιστον τους δύο γιατρούς δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής πλειοψηφίας;

Και ο Δήμαρχος, που είναι ο τελικός αποδέκτης  της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί στην Παροικιά, πως ανέχεται να τον εκθέτουν  οι αντιδήμαρχοί του, που ορίστηκαν με δικές του αποφάσεις και των οποίων  η  αδιαφορία  για τα συμβαίνοντα στην Παροικιά  είναι πλέον ορατή στους πάντες;

Απαντήσεις στην Πρόεδρο της Κοινότητας Πάρου πρέπει να υπάρξουν άμεσα, όχι μόνο με δελτία τύπου, αλλά με έργα, που θα αποδείξουν ότι η δημοτική αρχή  σέβεται το 100% του εκλογικού σώματος  της Παροικιάς, αφού οι αποφάσεις του Κοινοτικού Συμβουλίου, σχεδόν όλες,  είναι ομόφωνες. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου