Τρίτη 21 Απριλίου 2020

η άθλια εικόνα της Παροικιάς





Γράφει ο Χάρης Γιουρτζίδης
 
Αγαπητοί συμπολίτες βιώνοντας το φετινό Πάσχα με τα γνωστά μέτρα. Ένιωσα απογοητευμένος και θυμωμένος από πολλ
ά πράγματα.

Το πρώτο, ποσό τυχεροί είναι εκεί πάνω στο λόφο της  Άγιας Άννας. Η καραντίνα ήταν ο καλύτερος σύμμαχος στην ανυπαρξία τους. Σκεπτόμενοι σαν γνήσιοι ανύπαρκτοι πολιτικοί είπαν: Αφού δεν έρχονται επισκέπτες, ας ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Έχουμε άλλες προτεραιότητες.

Το δεύτερο, η μιζέρια στην Παροικιά. Η εγκατάλειψη, η βρωμιά, οι καμένες λάμπες, τα χαλασμένα φωτιστικά που αιωρούνται πάνω από τα κεφάλια των περαστικών, η εικόνα στα δημοτικά παρκινγκ, τα χόρτα και τα αυτοφυή παράσιτα που θυμίζουν τροπική βλάστηση με ό,τι συνεπάγεται (κουνούπια εστίες μολύνσεις), το οδικό δίκτυο που έχει χτυπήσει κόκκινο, που με σακουλάκια πίσσας μπαλώνουν τρύπες.

Παράδειγμα της μιζέριας των γιορτινών ημερών η εικόνα του Άγιου Νικόλαου στο λιμάνι, σημείο αναφοράς της πόλης μας. ΑΒΑΦΤΟ το πεζοδρόμιο όπως και η κεντρική αγορά και η πλατεία της Ζωοδόχος Πηγής. Τα σπασμένα πεζοδρόμια, τα σκοτάδια του παραλιακού, η βρωμιά στα παρτέρια. Και όλα αυτά στο κέντρο της πόλης.

Όσο για την περιφέρεια άστο γιατί ζεματάει.

Πού είναι άραγε εκείνος ο «Ηρωικός» ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ που μόλις κάτσει η κόκκινη μύγα στο σπαθί του θυμάται το ρόλο που έχει! Απλά τον έχει κοιμίσει ο μέντοράς του υποσχόμενος το «ΟΛΑ θα γίνουν, άφησε το σε μένα». Και βέβαια η τεράστια ευθύνη του Δημάρχου που ως άλλος Δημαγωγός (ποίον μου θυμίζει) είχε υποσχεθεί να κάνει την Παροικιά πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Χάρης Γιουρτζίδης

Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου