Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Συνεχίζονται οι προσφορές προς το Κέντρο Υγείας Πάρου

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Φίλων Στήριξης του Κέντρου Υγείας Πάρου Αντιπάρου συνεχίζοντας την προσπάθειά του για την κάλυψη των άμεσων αναγκών του Κ. Υ., σας ενημερώνει ότι:

ΟI ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ (ΜΑΡΠΗΣΣΑΣ, ΝΑΟΥΣΑΣ, ΠΑΡΟΥ «ΑΡΗΙΣ», ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ) προσέφεραν δέκα στήλες ροομέτρων και πέντε μπουκαλάκια πλήρη ροομέτρων για τις φιάλες οξυγόνου.

Η ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ προσέφερε εκατό μάσκες προστασίας προσώπου μιας χρήσης ΚΝ95 (με βαλβίδα) FFP2.

Το ΠΑΓΚΥΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ & ΒΟΗΘΩΝ ΕΚΣΚΑΠΤΙΚΩΝ ΑΝΥΨΩΤΙΚΩΝ & ΦΟΡΤΩΤΙΚΩΝ ΜΗΧ/ΤΩΝ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ προσέφερε δύο ηλεκτρονικά θερμόμετρα υπερύθρων μετώπου.

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ προσέφερε πέντε ενσύρματες τηλεφωνικές συσκευές.

Η επιχείρηση «PARARAM» - Κ. ΚΑΙ Σ. ΡΟΥΣΣΟΣ Ο.Ε. προσέφερε πέντε ενσύρματες τηλεφωνικές συσκευές.

Στον τραπεζικό λογαριασμό του Συλλόγου μας, (ALPHA BANK IBAN: GR62 0140 9370 9370 0200 2005 746) κατατέθηκαν τα παρακάτω χρηματικά ποσά:

500 € από το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΟΥ.

680 € από τους παρακάτω:

1.FABIO FORNAROLI ISABELLE TΗΕUΕRΚΑUFF

2.ΠΑΥΛΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

3.ΤΣΟΥΝΑΚΗ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΦΩΤΙΟΥ - OIΚ. ΚΡΗTIΚOΥ Γ. (ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΑΝΝΑΣ ΣΙΦΝΑΙΟΥ)

4.ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΟΡΤΙΑΝΟΥ (ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΑΝΝΑΣ ΣΙΦΝΑΙΟΥ)

5.ΠΑΠΑΛΟΥΚΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗ

6.ΑΝΩΝΥΜΟΣ (ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΑΝΝΑΣ ΣΙΦΝΑΙΟΥ)

7.DOWNWARD JEREMY ΡΕΤ.

Ευχαριστούμε θερμά την οικογένεια της εκλιπούσης Άννας Σιφναίου για την ευγενική χειρονομία να ζητήσει στη μνήμη της θανούσης, αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές στο Σύλλογό μας και τους εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Σας ενημερώνουμε ότι το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας επισκέφτηκε το Κ.Υ. και το ΕΚΑΒ, για να ευχηθεί και να ευχαριστήσει όλους τους εργαζόμενούς, ως ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς τους, στη διασφάλιση της υγείας των πολιτών του νησιού μας. Προσφέραμε στο προσωπικό γλυκίσματα και φαγητά που ετοιμάσαμε και συλλέξαμε από τους πάντα πρόθυμους καταστηματάρχες του τόπου μας.

Γι αυτό ευχαριστούμε πολύ τις παρακάτω επιχειρήσεις:

Το αρτοποιείο «Ο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ ΤΗΣ ΑΓΚΑΙΡΙΑΣ» - ΧΑΝΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.

Το ζαχαροπλαστείο «ΑΝΤΩΝΗΣ» – ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΙΩΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Το αρτοποιείο «ΜΠΑΤΙΣΤΑΣ» – ΧΑΜΗΛΟΘΩΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Το αρτοποιείο «Ο ΞΥΛΟΦΟΥΡΝΟΣ» - ΖΟΥΜΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Το ζαχαροπλαστείο «ΤΟ ΤΣΕΡΚΙ» - ΤΣΕΡΚΙ Ε.Ε.

Το κρεοπωλείο – ψητοπωλείο «ΝΤΑΡΑΣ» - ΤΣΙΓΩΝΙΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

Το κατάστημα εμπορίου ειδών συσκευασίας ΔΑΦΕΡΕΡΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ

Ανταποκρινόμενοι άμεσα στο αίτημα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Παράρτημα Κυκλάδων, προσφέραμε στους εθελοντές της, πέντε ολόσωμες φόρμες προστασίας. Παράλληλα προσφέραμε στο Λιμεναρχείο Πάρου δώδεκα γυαλιά προστασίας για τις ανάγκες του προσωπικού του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, αποφάσισε ομόφωνα να θέσει ως στόχο την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την αντιμετώπιση των αναγκών του Κ.Υ. έχοντας τις παρακάτω προτεραιότητες:

Προμήθεια εγκατάσταση και παράδοση σε πλήρη λειτουργία συγκροτήματος παραγωγής και δικτύου διανομής οξυγόνου ιατρικής χρήσης. Η προμήθεια και εγκατάσταση της μονάδας παραγωγής οξυγόνου θα συμβάλει στην ομαλή λειτουργία του Κ.Υ. χωρίς το κίνδυνο έλλειψης ιατρικού οξυγόνου και θα έχει ως αποτέλεσμα την σημαντική περιστολή δαπανών λόγω των ιδιαιτέρως υψηλών εξόδων μεταφοράς των φιαλών οξυγόνου. Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός της ανωτέρω προμήθειας και εγκατάστασης ανέρχεται στο ποσό των 30.000 €.

Προμήθεια καινούργιας καρδιολογικής κεφαλής τύπου P4-2, για τον υπερηχοτομογράφο που δωρήθηκε πρόσφατα στο Κ.Υ. Πάρου, ώστε να λειτουργήσει και για καρδιολογική χρήση. Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός της ανωτέρω καρδιολογικής κεφαλής, ανέρχεται στο ποσό των 3.300 €, πλέον ΦΠΑ, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται το κόστος της αναβάθμισης (software & hardware) που πιθανώς θα χρειαστεί το σύστημα.

Προμήθεια σύγχρονου αυτόματου αιματολογικού αναλυτή για τις ανάγκες του μικροβιολογικού εργαστηρίου.

Για μια ακόμα φορά εκ μέρους του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ, ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συμβάλουν με την προσφορά τους, στην ενίσχυση του Κέντρου Υγείας. Η αξιέπαινη αυτή στάση των πολιτών και φίλων του νησιού μας, δεν πρέπει να μας εφησυχάζει αλλά αντιθέτως να μας κρατά σε εγρήγορση δυναμώνοντας τη φωνή της διεκδίκησης απέναντι στην απουσία του κράτους, για την παροχή δωρεάν δημόσιας υγείας προσβάσιμη για όλους.

Καλούμε όλους τους φορείς, τους πολιτιστικούς και κοινωνικούς συλλόγους, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες του νησιού να συμβάλουν στην προσπάθεια αυτή. Η στήριξη του Κ.Υ. είναι υπόθεση όλων μας και στην προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει κανείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου