Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Καλή Νέα Αρχή!



Γράφει ο Πέτρος Αυλήτης

Πρόσφατα ξεκίνησε ο νέος ψηφιακός πλέον κύκλος της Παριανής Γνώμης. 

Στην εποχή της, τότε που ακόμα η Δημοκρατία ανέρρωνε αβέβαια, τάραξε τα νερά σε Πάρο και Αθήνα. 

Αντιμετωπίστηκε με καχυποψία και πολλάκις εχθρικά, αλλά αυτό δεν σταμάταγε τους συντάκτες της από τον δρόμο που είχαν αποφασίσει να ξεκινήσουν. 

Καταγραφή των γεγονότων, αλλά με πολλά σχόλια και δυνατή γνώμη. Σύντομα έγινε, αν και ενοχλητική για πολλούς, ισότιμος συνομιλητής.

Αναδρομή στα πρώτα φύλλα της 20ετούς πορείας δείχνει ότι οι συντάκτες πραγματικά ήταν στρατευμένοι για το καλό της Πάρου. 

Με μια νεανική επιμονή, αγανακτούσαν και πίεζαν (σε ευπρεπή πλαίσια πάντα) για τα χρόνια προβλήματα της Πάρου: Την ύδρευση, την αποχέτευση, την…Αρχαιολογία, το Λιμάνι, τα Αλιευτικά καταφύγια, τις γραφειοκρατικές καθυστερήσεις κλπ.

Επισήμαιναν την ανησυχία για τις επιπτώσεις του ανεξέλεγκτου Τουρισμού, αλλά ούτε και αυτές οι ‘Κασσάνδρες’, μπορούσαν να προβλέψουν την πραγματικότητα του 2019.

Η ίδια πάνω κάτω συντακτική ομάδα, με νεότερες ενισχύσεις, διατηρεί τις αρχές της και κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Της εύχομαι να έχει την ίδια απήχηση από την Παριανή Κοινωνία, να ταράξει καταστάσεις και να γίνει βήμα και φυτώριο νέων προοδευτικών ανθρώπων.

Όπως και τότε. 

Κάπου σε ένα φύλλο του 1977, σε μια γωνιά-περίσσεμα από την ύλη, κάποιος το είχε πει:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου