Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Συνηθίζουμε να καταπιανόμαστε συχνά με τα τριτεύοντα






Γράφει ο Χρίστος Γεωργούσης
 
Η "Παριανή Γνώμη" απ' το πρώτο της κιόλας φύλλο τον Ιούλιο του 1975 έθεσε θέματα περιβαλλοντικά και συνεργάτες της φρόντισαν να έχουν ενημέρωση για τις εξελίξεις και την τρέχουσα κατάσταση.

 Δυστυχώς τα πράγματα προχώρησαν τόσο ώστε οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν και σήμερα ο κίνδυνος έχει υπερβολικά μεγεθυνθεί ώστε τα σκουπίδια να καταστούν το πρώτο μεγάλο πρόβλημα του νησιού. 

Από την άλλη είναι οι αποχετεύσεις που εκκρεμούν του Κώστου, των Λευκών και της Αλυκής.

 Συνηθίζουμε να καταπιανόμαστε συχνά με τα τριτεύοντα και όχι με τα πρωτεύοντα και φοβούμαστε μη βρεθούμε μπροστά σε κατάσταση που δεν θα ελέγχεται. 

Είχαμε προτείνει (ποιος ακούει;) κάθε φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο να συζητείται ένα οικολογικό θέμα προτεραιότητας, λχ. η ανακύκλωση και η περαιτέρω εξέλιξή της, η ρύπανση της θάλασσας, το νερό και οι προοπτικές του, οι υγρότοποι, η σωτηρία της χλωρίδας του νησιού και άλλα. 

Ελπίζουμε τώρα να ξεκινήσει μια περιβαλλοντική πολιτική από ικανούς και ευαίθητους ανθρώπους στο Δημοτικό Συμβούλιο και τις Κοινότητες. 

Οι εκκρεμότητες είναι πολλές αλλά και οι ενεδρεύοντες κίνδυνοι σοβαροί, ώστε να μη χωρά αδιαφορία και συνεχής αναβολή. Εδώ θα κριθεί και η ικανότητα του νέου Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου