Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Το ενοίκιο του "Αρχιλοχου" και όλη η αλήθεια




Για το δήμαρχο, τους δημοτικούς συμβούλους και όλους τους ενδιαφερόμενους


Φωτογραφία από το διεθνές Συνέδριο για τον Αρχίλοχο τον Πάριο το 2015

Είναι γνωστό ότι ο Δήμος πληρώνει το ενοίκιο για την αίθουσα του "Αρχίλοχου". 

Πολλά όμως δεν είναι γνωστά και όπως τρέχουμε δεν έχουμε χρόνο να τα συλλογιστούμε. Ο Δήμος ώφειλε εδώ και χρόνια να έχει στην πρωτεύουσα Πολιτιστικό Κέντρο και να διαθέτει ένα ποσόν για τη λειτουργία του. 

Όλα είχαν μπει σε καλό δρόμο και κάποια στιγμή σταμάτησαν προκειμένου να γίνει η αγορά του αεροπλάνου. Τώρα δεν ξέρουμε τι γίνονται εκείνα τα χρήματα του Βελεντζείου και πόσο πήγε περίπατο και ξεχάστηκε ο βασικός σκοπός του Ιδρύματος. Δεν ενημερώνει κανείς, η πολιτική όλη συχνά γίνεται εν κρυπτώ και στα γραφεία με τα τηλέφωνα αποφασίζεται η τύχη της Πάρου. 

Από εκεί και πέρα τίποτε άλλο δεν έγινε. 

Καλό ήταν που διαμορφώθηκε νέος πολιτιστικός χώρος στο ΕΠΑΛ, αλλά πρώτον είναι για μεγάλες εκδηλώσεις και δεύτερον γίνεται δύσχρηστος για τις καθημερινές ανάγκες. 

Μέχρι τώρα το επιτελείο του "Αρχίλοχου", ως υπηρέτες του Δήμου, εξυπηρετούν την πολιτιστιή κίνηση του νησιού παρέχοντας καθαρή και με εξοπλισμό την αίθουσα κάθε φορά που υφίσταται ανάγκη. 

Ο Δήμος σε μια ακραία συμπεριφορά μικροψυχίας και μιζέριας δεν πληρώνει τα έξοδα λειτουργίας, ενώ συχνά εξυπηρετείται ο ίδιος για μικρές και μεγάλες συγκεντρώσεις. Το να παρέχεις δυνατότητα στα σχολεία, στους συλλόγους στους φορείς να κάνουν μια συγκέντρωση, μια εδήλωση, είναι υποχρέωση του Δήμου και αυτό έπρεπε να το εξασφαλίσει. 

Η Παροκιά ίσως είναι η μοναδική πρωτεύουσα νησιού που δεν έχει Πολιτιστικό Κέντρο και αυτό καλύπτεται κάπως με την αίθουσα του "Αρχίλοχου". 

Τι προτείνουμε: 


α) Πρώτον να σταματήσει ο Δήμος να κοκορεύεται ότι πληρώνει το ενοίκιο του "Αρχίλοχου". Είναι υποχρεωμένος να διασφαλίσει την απρόσκοπτη πολιτιστική κίνηση του νησιού.

 β) Να εντάξει στα έξοδα και τα υπόλοιπα λειτουργικά και να μην δίνει μαθήματα μιζέριας. 

γ) Να εξασφαλίσει τώρα και άλλη αίθουσα και άλλον χώρο για τα πολιτιστικά της Πάρου και ιδιαίτερα της πρωτεύουσας του νησιού. 

δ) Να εξασφαλίσει χώρο για το Ινστιτούτο Αρχαιολογίας. 

ε) Να μελετήσει τις δράσεις όλες και να τις υποστηρίζει ηθικά και οικονομικά γιατί καταγράφονται όλες στο ενεργητικό του. Αν γίνει κάποια συνέλευση ακόμα κι αν γίνεται κριτική, εγγράφεται τελικά στο Δήμο, γίνεται δική του κι ας ενοχλείται αρχικά με τα σχόλια. 

στ) Να σταματήσουν μερικοί δημοτικοί σύμβουλοι να εχθρεύονται τον "Αρχίλοχο". Ο Σύλλογος είναι μια ψυχή του τόπου και τον έχουν ανάγκη. 

ζ) Να μπουν μπροστά ενέργειες και διαδικασίες για την ανέγερση μεγάλου Πολιτιστικού Κέντρου που έχει ανάγκη η πόλη.
---------------------------------------------
. Όλα τα συνέδρια έγιναν σε συνεργασία με το Δήμο στο χώρο του "Αρχίλοχου". Ο Δήμος πρέπει πάραυτα να εντάξει στο πρόγραμμα και την πληρωμή των λειτουργικών εξόδων αφού ακόμα δεν έχει βάλει μπροστά το Πολιτιστικό Κέντρο, όπως οφείλει. Και όλοι οι σύμβουλοι να θεωρήσουν χρέος τους να στηρίζουν τον Σύλλογο και την πολιτιστική δράση και όχι να τον θεωρούν αντίπαλο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου