Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Παριανή Γνώμη 1975: Ξαναζεί!




Γράφει ο Χρίστος Γεωργούσης
 
Ο Τάσος Κοντόσταυλος εκδότης της Παριανής Γνώμης μετά τον Κώστα Αργουζή μέχρι τέλους της έκδοσης (1995) έλαβε την πρωτοβουλία για μια πρώτη συνάντηση με σκοπό την επανακυκλοφορία της εφημερίδας με ηλεκτρονική μορφή. 

Ήδη έγινε μια πρώτη συνάντηση των Κώστα Αργουζή και Χρίστου Γεωργούση (του γράφοντα!) με τον Τάσο Κοντόσταυλο και συζητήθηκαν διάφορα. Με φροντίδα του Κώστα Αργουζή η εφημερίδα ψηφιοποιείται και αυτό είναι μεγάλο γεγονός γιατί θα έρθουν στο φως γεγονότα όπως τα είδε η εφημερίδα από το 1975-1995. 

Στην φωτογραφία 4 άνθρωποι που έπαιξαν ρόλο στη ζωή της εφημερίδας. Ο Νίκος Σαρρής σταθερός, συνεπής, παρών πάντα στις κατά εβδομάδα συνεδριάσεις της συντακτικής επιτροπής. 

Ο Ανδρέας Μαρινόπουλος, κοινοτάρχης Παροικιάς που η χούντα τον έστειλε στο σπίτι του είχε να μας δώσει δημοκρατικά μαθήματα, αλλά ήταν και στην αντιπολίτευση της Κοινότητας μετά τις πρώτες ελεύθερες δημοτικές εκλογές, όταν εκλέχτηκε ο Θεόδωρος Μπιζάς πρόεδρος της Κοινότητας.

 Ο Στέλιος Φραγκούλης κοινοτάρχης από το 1982-1985 και δήμαρχος Παροικίας από το 1985-1990 υπήρξε σε πολλά συνομιλητής και συνεργάτης και από τη θέση του δημάρχου είχε να αντιμετωπίσει και την κριτική μας. 

Ο Τάσος Κοντόσταυλος, λιγομίλητος, (δεν είμαι ο καπετάν ένας, έλεγε συχνά!) άντεξε όλα τα δύσκολα μέχρι να φτάσουμε στην διακοπή της κυκλοφορίας, όταν δήμαρχος εξελέγη ο Κώστας Αργουζής (ο πρώτος εκδότης) και ο ίδιος δημοτικός σύμβουλος. 

Τα πρόσωπα είναι πολλά που αναμίχτηκαν και μπορούμε να τα ...μαρτυρήσουμε όλα! Κι ένα παράπονο: 

Θα θέλαμε την ιστορία αυτή να τη γράφουν οι τριαντάρηδες όπως εμείς που αναλάβαμε τότε και συνεχίζουμε πάνω από 40 χρόνια (!) και όχι εμείς οι ίδιοι που αρχίσαμε. Αλλά εδώ είμαστε κι ας έρθουν να μας βρουν όσοι νεότεροι ενδιαφέρονται για την ιστορία. Τότε που αναλάβαμε εμείς δεν υπηρχαν πολλοί συνταξιούχοι πρόθυμοι να μιλήσουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου