Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

Έχει κι άλλο δρόμο ο «Αρχίλοχος»;





Γράφει ο Χρίστος Γεωργούσης

Με θέμα το μέλλον του ιστορικού Συλλόγου που βρίσκεται στο 43ο έτος λειτουργίας του γίνεται συνάντηση μελών και φίλων του την Τετάρτη (μεθαύριο) 23 Οκτωβρίου και ώρα 6 στη γνωστή αίθουσα.

Οι εκλογές θα γίνουν τον Νοέμβριο και ίσως αποτελέσουν αρχή για ένα νέο ξεκίνημα.

Η οικονομική (και ηθική) κρίση, ο τουρισμός με τις ποσότητες, η τηλεόραση και άλλα φαινόμενα έχουν απομακρύνει πολλούς φίλους μας από την ανάγκη συλλογικής ζωής.

Πολλοί νέοι είναι αλλού και πολλοί στρέφονται σε μια ανελέητη κριτική χωρίς και να μπαίνουν στο χορό των αναζητήσεων και χωρίς να δοκιμάζουν στην πράξη δράσεις που θα δώσουν νόημα και ποιότητα στη ζωή του νησιού.

Στον «Αρχίλοχο» επιμένουν και λειτουργούν ο Κινηματογράφος, οι θεατρικές ομάδες, το Ελεύθερο Βήμα, ενώ βρίσκουν φιλοξενία πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις και συχνά γίνονται σπουδαία συνέδρια.

Καιρός λοιπόν να τα βάλουμε κάτω και να ξανασυζητήσουμε τι μέλλει γενέσθαι με τον ιστορικό Σύλλογο και ποιοι θα τραβήξουν κουπί για τα επόμενα χρόνια.

Ο «Αρχίλοχος» είναι μέρος της ζωής της Πάρου απ’ τα πιο ενδιαφέροντα με την τόλμη και τα ανοίγματά του στον πολιτισμό και την ιστορία του νησιού. Ραντεβού λοιπόν την Τετάρτη πού μας έρχεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου