Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

ΠΑΡΚΟ ΠΑΡΟΥ Α.Ε. Όταν το Διοικητικό του Συμβούλιο τα πήγε τόσο καλά, δεν το αλλάζουμε. Απλά συμπληρώνουμε τα κενά με άτομα της ίδιας νοοτροπίας.





Σε προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της δημοτικής επιχείρησης   «Πάρκο Πάρου Δημοτική Α.Ε.»


Σε διάστημα 10 χρόνων  με έμπνευση, σχεδιασμό, εθελοντική δουλειά και πολλές χορηγίες, στη χερσόνησο του Αϊ Γιάννη-Δέτη, στη Νάουσα, σε δημοτική έκταση 800 στρεμμάτων κατασκευάστηκαν και λειτουργούν ένα πετρόχτιστο αναψυκτήριο, σινεμά, ημι-υπαίθριος εκθεσιακός χώρος, αμφιθέατρο 700 θέσεων, οργανωμένες και μη παραλίες, δίκτυο περιπατητικών μονοπατιών 7χμ. και πάρκιγκ 300 θέσεων.


Επί πλέον το Πάρκο λειτουργεί ως ένας σύγχρονος εναλλακτικός χώρος αναψυχής και εκπαίδευσης, στο πλαίσιο μιας αειφόρου διαχείρισης του οικοσυστήματος, με ήπιας μορφής παρεμβάσεις, οικολογικά φιλικές τεχνικές δομές και αθλητικές, περιβαλλοντικές και πολιτιστικές δραστηριότητες για άτομα όλων των ηλικιών και ικανοτήτων.


Ήδη το Πάρκο προβάλλεται ως παράδειγμα και μοντέλο κοινωνικής υπηρεσίας που δίνει  μια άλλη προοπτική στον πολιτιστικό και ποιοτικό τουρισμό στα νησιά του Αιγαίου και της Ελλάδας.


Δεν γνωρίζουμε ποιες είναι οι προθέσεις της δημοτικής αρχής  και ποιους δημοτικούς συμβούλους και συμπολίτες μας θα προτείνει  στην νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης. Δεν γνωρίζουμε επίσης ούτε τις προτάσεις της δημοτικής αντιπολίτευσης.


Απλά  και σύμφωνα με την κοινή λογική, όταν ένα διοικητικό συμβούλιο που τα πήγε τόσο καλά, χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση του δημοτικού ταμείου και έχοντας στο ενεργητικό του ένα τόσο σπουδαίο έργο, δεν το αλλάζουμε.


Συμπληρώνουμε τα κενά που προκύπτουν από άτομα της ίδιας νοοτροπίας και φιλοσοφίας, ώστε να υπάρξει δημιουργική συνέχεια.  


Γιατί οι όποιες επεμβάσεις που θα εξυπηρετήσουν αλλότριους σκοπούς, θα οδηγήσουν στην παρακμή και στο μαρασμό μιας προσπάθειας, που αποτελεί όαση για τον πολιτισμό και την οικολογική ισορροπία του νησιού μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου