Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Νάουσα.




Χθες 11 Νοεμβρίου, στην αίθουσα του Νηρέα πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, στην οποία ο επικεφαλής της παράταξης Κώστας Ροκονίδας ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους  για την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο μας, μετά τις κυβερνητικές νομοθετικές αλλαγές  που ψηφίστηκαν στο όνομα της κυβερνησιμότητας των δήμων, όπου ενισχύθηκαν υπέρμετρα οι αρμοδιότητες του δημάρχου και περιορίστηκαν οι δυνατότητες παρέμβασης της αντιπολίτευσης.

Μάλιστα ως παράδειγμα ανέφερε την περίπτωση της δημοτικής επιχείρησης του Πάρκου του Αϊ Γιάννη του Δέτη, όπου η εισήγηση του Δημάρχου για τη σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι δεσμευτική για το Δημοτικό Συμβούλιο, και δεν επιτρέπεται καμιά άλλη πρόταση από την αντιπολίτευση , ούτε από μεμονωμένους δημοτικούς συμβούλους. 

Ο Κώστας Ροκονίδας εν όψει της κατάρτισης του τεχνικού προγράμματος  του 2020, ζήτησε να υπάρξουν προτάσεις για θέματα που αφορούν τη κοινότητα της Νάουσας, ώστε να συμπεριληφθούν στο σχέδιο τεχνικού προγράμματος που θα προτείνει η Λαϊκή Συσπείρωση.

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στους δημότες οι οποίοι έκαναν αναφορά σε μεγάλο αριθμό προβλημάτων  που απασχολούν και ταλαιπωρούν την καθημερινότητά τους.

Η καθαριότητα του χωριού, η απαράδεκτη εικόνα που εμφανίζουν οι χώροι εναπόθεσης των απορριμμάτων, οι άπλυτοι κάδοι, το κυκλοφοριακό πρόβλημα , το αποχετευτικό σε  ορισμένες περιοχές εκτός του οικισμού, το στεγαστικό των σχολείων και οι έλλειψη αθλητικών υποδομών  κυριάρχησαν στη συζήτηση.

Τη συγκέντρωση απασχόλησε για αρκετή ώρα το πρόβλημα της σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου του Πάρκου του Αϊ Γιάννη, όπου επισημάνθηκε η απαράδεκτη εισήγηση του δημάρχου για τον ορισμό ως πρόεδρου της δημοτικής επιχείρησης, προσώπου άγνωστου στην τοπική κοινωνία, το οποίο  δεν είχε ούτε την στοιχειώδη ευαισθησία να εμφανιστεί ενώπιον του Δημοτικού συμβουλίου, να γνωριστεί και να δώσει τα διαπιστευτήριά του.

Ο Κώστας Ροκονίδας κλείνοντας τη συγκέντρωση, που είχε περισσότερο το χαρακτήρα λαϊκής συνέλευσης, δήλωσε ότι  δύναμη της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι ο κόσμος που τη στηρίζει σε μια περίοδο δύσκολη για το νησί, όπου μεγάλα οικονομικά συμφέροντα έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους  με μεγάλες πεντάστερες ξενοδοχειακές μονάδες που θα επιβαρύνουν υπέρμετρα τις υποδομές του νησιού μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου