Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ




Συνεχίζεται και πάλι εφέτος, όπως τα τελευταία 3 χρόνια, με  εντατικό ρυθμό, η προετοιμασία  των  επαγγελματιών  και των επιχειρήσεων  τουρισμού,για την ερχόμενη καλοκαιρινή σαιζόν. 
  
Γεμάτοι οι δρόμοι από μπετονιέρες και φορτηγά που μεταφέρουν οικοδομικά υλικά.

Πολύ δύσκολα βρίσκεις διαθέσιμα οικοδομικά και άλλα συναφή συνεργεία.

Οι ξενοδόχοι και  οι καταστηματάρχες ανακαινίζουν τις επιχειρήσεις τους,  αλλά και νέοι επενδυτές, διαλέγουν τον τουρισμό και την Πάρο για να επενδύσουν.

Και  στον πρωτογενή τομέα βλέπουμε  τελευταία, νέους Παριανούς να δραστηριοποιούνται  με όρεξη και μεράκι.

Ακόμη και στον τομέα των υπηρεσιών  νέοι Παριανοί με πανεπιστημιακές σπουδές, επιστρέφουν στην γενέτειρα τους για  την  έναρξη της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.
  
 Όλοι αυτοί κάτι ξέρουν, κάτι προβλέπουν, γι΄αυτό  έγκαιρα σχεδιάζουν, επιλέγουν  και υλοποιούν.

 Σε αντίθεση με όλα αυτά,  η τοπική αυτοδιοίκηση δεν βλέπουμε  να κινείται στην ίδια κατεύθυνση και να κάνει την  ανάλογη προετοιμασία  έστω και σε επίπεδο συλλογικών συζητήσεων και αποφάσεων. 
     
Οι επισκέψεις στις εκθέσεις που γίνονται κατά κόρον, από μόνες τους, δεν μπορούν να  αντικαταστήσουν  την πράξη και να λύσουν  τα προβλήματα.

 Εκτός από αυτές τις επικοινωνιακές ενέργειες του Δήμου,  τίποτα άλλο δεν κινείται,  για  να βοηθήσει έστω την καθημερινότητα στο νησί. 

 Τον  προσεχή Απρίλιο,  όπως γίνεται  κάθε χρόνο, θα συνεδριάσουν οι διάφορες επιτροπές, απλά για να συζητήσουν , τα ίδια  μέτρα, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, που όμως θα είναι και πάλι  αργά για να υλοποιηθούν  (βλέπε πολιτικό κόστος)  και η Πάρος θα συνεχίσει να βιώνει τα ίδια προβλήματα. 

 Και εμείς οι πολίτες θα παραμείνουμε στο ίδιο έργο θεατές.Και τα γνωστά και χρόνια προβλήματα,  όπως ενδεικτικά είναι  ο  περιφερειακός  της Παροικιάς και το λιμάνι, θα συνεχίσουν  να υπάρχουν, χωρίς την υλοποίηση έστω και βραχυπρόθεσμων,  μικρής κλίμακας επεμβάσεων, οι οποίες θα μπορούσαν να μειώσουν την  δυσφήμιση του νησιού και την  ταλαιπωρία των δημοτών και των επισκεπτών, τουλάχιστον έως την  δημιουργία των αναγκαίων υποδομών  που συζητούνται επί σειρά ετών χωρίς αποτέλεσμα. 

Γιατί μπορούν αυτά βέβαια να αποκρύπτονται  από  τις τουριστικές εκθέσεις, αλλά δεν  μπορούν να αποκρυβούν  από  τους  τουρίστες, όταν με το καλό επισκεφθούν την Πάρο, και περισσότερο από τους μόνιμους  κατοίκους που τα βιώνουν καθημερινά.

   ΠΑΡΙΑΝΗ ΓΝΩΜΗ            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου