Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

Εκπαιδευτική συνάντηση στο κτήμα “Ακακία” στο Βουτάκο.





Το κτήμα αυτό ξεκίνησε το 2014, και ακολουθεί τις αρχές της βιολογικής γεωργίας και της περμακουλτούρας. Είναι πιστοποιημένο από τον οργανισμό ΔΗΩ  και έχει φιλοξενήσει πολλές ομάδες μαθητών τα προηγούμενα χρόνια.

Εισηγητής θα είναι ο Γιώργος Λιγνός εκπαιδευτικός (αγγλική φιλολογία και παιδαγωγικά) και δημιουργός πολλών εκπαιδευτικών προγραμμάτων.  Συμμετείχε στο “Με ένα Βιβλίο πετάω”, “Μαζί για το Ευρώ”, συνιδρυτής και συντονιστής  του πρώτου πανελλαδικά  Κέντρου Παιδικής Δημιουργίας και εκπαιδευτικών προγραμμάτων (1990) κ.α.
Ασχολήθηκε ενεργά για πολλά χρόνια με την συμβιωτική κοινότητα ενηλίκων καθυστερημένων ατόμων, Εστία “Αγιος Νικόλαος” στο Γαλαξίδι, καθώς και με την συμβουλευτική οργανισμών μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. 


“Εκπαίδευση ή αγωγή  είναι η διαδικασία συνάντησης των παιδιών με τον κόσμο που τα περιβάλλει , κατανόησης και μάθησής του”.
Αυτή η συνάντηση μπορεί να είναι συγκρουσιακή ή  το αντίθετο, γεμάτη ικανοποίηση, χαρά και έξαψη ενδιαφέροντος.
Τα  τελευταία  είναι στοιχεία που αντισταθμίζουν την αναγκαία κόπωση που ακολουθεί η διαδικασία της μάθησης.
Ο ρόλος των ενηλίκων που έχουν την φροντίδα των νηπίων, των παιδιών ή των εφήβων, είτε  αυτοί είναι εκπαιδευτικοί είτε γονείς, είναι να διαμεσολαβούν και να υποβοηθούν την συνάντηση αυτή.
Στο σχολείο, αυτή η διαμεσολάβηση γίνεται συντεταγμένα βάσει κάποιου σχεδίου,  στην οικογένεια ακολουθεί την ροή της ζωής.  Και στις δυο περιπτώσεις, για να παίξουμε σωστά τον ρόλο μας, πρέπει να γνωρίζουμε τις δυνατότητες του παιδιού αλλά και τις δυνατότητες που μας δίνει το εκάστοτε εκπαιδευτικό ερέθισμα.
Θα  εξετάσουμε τρόπους προετοιμασίας μας σύμφωνα με την εξέλιξη του παιδιού, αλλά και σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά της “πρώτης ύλης” της  (εκπαιδευτικής) δράσης.
Το πρόγραμμα απευθύνεται και σε γονείς.

Σε περίπτωση που χρειάζεστε διευκρινιστικές πληροφορίες σχετικά με την συνάντηση καλέστε στο: 6974327212 (Φώτης Παναγιωτόπουλος). 
Στα συνημμένα υπάρχει και χάρτης για οδηγίες για το κτήμα Ακακία.


--
ΕΛΜΕ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ
Παροικία, ΤΚ 844 00
Τηλ. 2284024124
email: elmeparounews@gmail.com
http://elmeparouantiparou.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου